Kalfstajine met worteltjes, amandelen en saffraan

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kg kalfsborst met been, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 grote wortelen
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 150 ml kalfsfond
  • 1 kaneelstok
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 12 groene olijven
  • 12 gepelde amandelen
  • 1 snuifjes saffraandraadjes
  • 1 snuifje suiker
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  1. Stap 1: Voorbereiding

    Hak de uien en de look in fijne schijfjes. Snijd de wortelen in blokjes en de aardappelen in grove stukken. Wrijf de saffraan met de suiker tot poeder in een vijzel en los het poeder op in een eetlepel warm water.

  2. Stap 2: De tajine bereiden

    Verhit de olie in de schaal van de tajine op middelhoog vuur. Bak het vlees kort aan. Voeg de kaneelstok toe en bestrooi met komijn, peper en zout. Meng goed. Voeg nu de uien, look en gember toe en laat vijf minuten stoven. Voeg de wortelen en kalfsfond toe. Sluit af met het deksel, laat aan de kook komen en zet het vuur laag. Laat gedurende anderhalf uur stoven. Voeg dan de aardappelen toe en laat verder stoven. Als het vlees en de aardappelen gaar zijn, voeg de saffraan, olijven en amandelen toe en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.

  3. Stap 3: Opdienen

    Schep de kalfstajine in een voorverwarmde schotel en bestrooi met peterselie en koriander. Dien op met Marokkaans brood of ciabatta en een frisse salade.

    Tajine 00147

Ontdek shuwa, een heerlijke Omaanse combinatie van mals vlees en aromatische specerijen die langzaam gegaard wordt in een ondergrondse oven.

Shuwa, het nationale gerecht van Oman

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden. 

Privacy & cookie policy